Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Japán cég ruház be először 2018-ban

2018. January 12. 13:32
Japán cég ruház be először 2018-ban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette az idei első beruházást: a japán GS Yuasa 8,8 milliárd forintból létesít üzemet Miskolcon, amelyet a kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette.

A magyar gazdaság sikerei a következő években azon múlnak, hogy sikerül-e a minél gyorsabb átállás az új autóipari korszakra, az önvezető járművek és az elektromobilitás technológiáinak meghonosítására - mondta Szijjártó Péter. Kiemelte, hogy a legkorszerűbb technológiák magyarországi bevezetéséhez szükség van a hightech vállalatok szerepvállalására, ezért támogatta a kormány a japán beruházást, amelye 51 új munkahelyet teremt. A miskolci üzem lesz az első Japánon kívül, ahol a vállalat lítiumionos akkumulátorokat fog gyártani. 

 

A japán GS Yuasa 8,8 milliárd forintból létesít üzemet Miskolcon

A japán GS Yuasa 8,8 milliárd forintból létesít üzemet Miskolcon

 

Szijjártó Péter szólt arról, hogy Magyarországon 170 japán cég 26 ezer munkavállalónak biztosít megélhetést. A GS Yuasa beruházása helyszínének kiválasztását Miskolc jól szervezett infrastruktúrájával, a képzett helyi szakemberekkel és a város vezetése által nyújtott támogatással indokolta. Kiss János, Miskolc alpolgármestere a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a városnak a GS Yuasa beruházásához hasonló termelőkapacitásokra és 21. századi technológiákra van szüksége a térség újraiparosítása, a régi iparágak felváltása érdekében. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu