Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Japán beruházást adtak át Tatabányán

2017. October 26. 14:40
Japán beruházást adtak át Tatabányán

A gumiabroncsokat gyártó japán Bridgestone 85 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását adták át a Tatabányai Ipari Parkban, keretében az eredeti üzem mellé az eredetinél kétszer nagyobb gyárat építettek, amelynek révén 500 új munkahely jött létre. A beruházáshoz a kormány közel 2,4 milliárd forint támogatást adott.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy kiemelkedő a négy visegrádi ország gazdasági növekedése; ha országaink teljesítőképességét nem számoljuk, az Európai Unióban szinte nincs növekedés. Európa legbiztonságosabb és leggyorsabban fejlődő térsége Közép-Európa - fogalmazott. A kormányfő elmondta, hogy Japán az Európán kívüli országok közül a második legnagyobb befektetőnek számít az országban. A Bridgestone fejlesztésének köszönhetőe nő a kapacitás, 3,6 millió darab abroncs előállítására képek az üzem, és 2020-ig ezt a kapacitást is megdupláznák.

 

Japán beruházást adtak át Tatabányán

A Bridgestone 85 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását adták át a Tatabányai Ipari Parkban

 

A dolgozók létszáma 361-ről 1100-ra nőtt, ezzel a vállalat Komárom-Esztergom megye egyik legjelentősebb foglalkoztatója. Bridgestone gyárai közül, Japán után Európában először itt alkalmazzák a mesterséges intelligencián alapuló gyártástechnológiát, mely 480 ponton méri és elemzi a készülő gumiabroncsok minőségét. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2008-ban kezdte meg működését, 2013-ban pedig stratégiai együttműködési megállapodást kötöttek a kormánnyal. A vállalat beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu