Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Itt a valaha volt legnagyobb beruházásösztönző program

2021. április 23. 14:51
Itt a valaha volt legnagyobb beruházásösztönző program

Több nagyberuházást is támogatott az év első negyedében a kormány, most pedig Magyarország történelmének egyik legrobusztusabb beruházásösztönző programját indította el, jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.  

A kormány célja, hogy minél több befektetőt csábítson az országba akár külföldről, akár a honi nagyvállalatok esetében ösztönözze a cégeket beruházásokra, fejlesztésekre. A külügyminiszter mindezt az edelényi iparterület ünnepélyes alapkőletételén mondta sajtótájékoztatón. 

 

Edelényben összesen tíz hektáron építik meg az iparterületet, ahová már négy beruházó jelentkezett is: szívesen létesítenek ott telephelyet. Állami és uniós pénzből valósul meg a fejlesztés, összesen 724 millió forintból. A sajtótájékoztatót követően az ipari park alapkövét is letették, Kajtor Attilának, az Eclipse Print Kft. cégvezetőjének pedig támogatói oklevelet adtak át.  

 

Az edelényi sajtótájékoztatón

 

Szijjártó szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt tíz év alatt 76 százalékkal nőtt a térség ipari teljesítménye. Az ország legkedveltebb megyéi közé tartozik a külföldi beruházók szemében. Visszatekintve az elmúlt hat évre, összesen 48 nagy beruházás valósult meg a térségben, több mint ezermilliárd forint értékben. 

 


A külügyminiszter részletezte, hogy a tavalyi beruházási ráta elérte a 28 százalékot. Soha ennyi támogatás kormány még nem adott Magyarországon, 1434-en élhettek a lehetőséggel. 

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: MTI/ Vajda János

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu