Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.19. - csütörtök, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Ismét német cég hajt végre munkahelyteremtő beruházást Magyarországon

2015. január 27. 17:43
Ismét német cég hajt végre munkahelyteremtő beruházást Magyarországon

15 millió euró értékű beruházást hajt végre a németországi székhelyű Edelmann Group zalaegerszegi leányvállalatánál. Ennek apropóján új üzemcsarnok alapkőletételére került sor,  melyen beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

4,5 milliárd forintos zöldmezős beruházás alapkövét tette le Szijjártó Péter Zalaegerszegen

 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, beruházás, német cég. Szijjártó Péter kiemelte: Magyarország és Németország gazdasági együttműködése kiemelt jelentőségű, „eredményessége alapvetően határozza meg a magyar nemzetgazdaság teljesítményét”. Németország a legfontosabb kereskedelmi partner és a legnagyobb befektető is Magyarországon, hatezer német vállalat 300 ezernél is több munkahelyet tart itt fent - hangsúlyozta.

Beszédében a miniszter úgy fogalmazott: Magyarország bebizonyította, hogy "igenis lehetséges egyszerre gazdasági növekedést produkálni, új munkahelyeket teremteni, közben pedig fegyelmezett költségvetési gazdálkodást folytatni, csökkenteni az államadóságot, és három százalékos szint alatt tartani a költségvetés hiányát".

A zalaegerszegi beruházásról elmondta: a 12 ezer négyzetméteres gyártócsarnok révén 100 új munkahelyet teremt a német nyomdaipari csoport. A termelék 2016-ban indulhat meg. A kormány 500 millió forintos uniós forrást biztosít a beruházáshoz. Az alapkőletétel alkalmából Dierk Schröder, az Edelmann konszern ügyvezetője elmondta: a három európai és három unión kívüli országban is érdekeltségekkel rendelkező cégcsoportnak a zalaegerszegi lesz a második legnagyobb gyártóbázisa.


MTI/MCOnet

Fotó: Varga György/MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu