Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.22. - szombat, Gerzson napja van.

Belföldi hírek

Ismét napirendre kerülhet a Malév-bizottság létrehozása

2012. február 27. 11:00
Ismét napirendre kerülhet a Malév-bizottság létrehozása
Az Országgyűlés hétfői ülésén dönthet újabb vallási közösségek egyházként történő állami elismeréséről, amivel a korábbi tizennégyről harminckettőre bővülhet azok száma.
A február 27-én délután egy órakor kezdődő ülés az oktatási államtitkár napirend előtti felszólalásával kezdődhet, Hoffmann Rózsa várhatóan a pénteken lejárt felsőoktatási felvételi határidővel összefüggésben szól majd.

Az Országgyűlés

Az Országgyűlés a február 27-én ismét összeülA megszokott interpellációs blokk után sor kerül az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és járadékról szóló 2006. évi LIX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatalára is, melyben Rogán Antal és Babák Mihály azt kezdeményezte, hogy a visszajáró adót állampapírban adhassa az állam a cégeknek.

Elfogadhatják még hétfőn a képviselők az Európai Unió működéséről szóló szerződés 136. cikkének módosításáról szóló európai tanácsi határozat (2011/199/EU) kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot is.

málév

Ismét napirendre kerülhet a Malév-bizottság létrehozásaA határozathozatalok után ismét napirendre kerülhet a Malév-bizottság létrehozása. Budai Gyula előterjesztése már a parlament előző heti programján is szerepelt, de akkor elmaradt a vita, mivel az elszámoltatási kormánybiztos kedden késő este nem volt jelen, amikor ismertetnie kellett volna javaslatát. Az indítvány szerint az új parlamenti testület a Malév és a Budapest Airport privatizációjának körülményeit, továbbá a csődbe jutott légitársaság korábbi visszaállamosítását vizsgálná.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu