Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

Ismét megnyílik a Zöld Nemzeti Bajnokok program

2021. október 06. 13:53
Ismét megnyílik a Zöld Nemzeti Bajnokok program

Újra nyitva áll a jelentkezés a Zöld Nemzeti Bajnokok programra. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 30 milliárd forintos forrás összeggel indította újra a jelenlegi pályázatot.

Ismét pályázhatnak a vállalkozások a Zöld Nemzeti Bajnokok programra. A 2021-es pályázatot 30 milliárd forintos keretösszeggel nyitotta újra az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), egy vállalkozás pedig minimum 20 millió és maximum 1,5 milliárd forint támogatást nyerhet. A program támogatási intenzitása legfeljebb a beruházás költségeinek 60 százaléka lehet.

 

A program azért került ismét elindításra, mert a magyar kormánynak kiemelt célja, hogy a jelentős növekedési potenciállal bíró, a zöld gazdaságban és az iparban tevékenykedő feldolgozóipari cégek technológiai váltását fejlesztésekkel támogassa.

 

Technológiaváltás előtt több hazai cég

 

Ennek okaként a jelentkező magyar vállalkozások az energiahatékonyság, a vízgazdálkodás, az elektromobilitás, illetve a másodnyersanyagok hasznosítása, vagy az egyszer használatos műanyagok lecserélésére irányuló beruházásaikhoz kaphatnak támogatást.

 

A pályázat által 100, de akár 150 vállalkozás is támogatásokhoz juthat. A jelentkezési időszak már elkezdődött. Az előminősítés október 22-ig tart, az onnan továbbjutó cégek pedig novemberben nyújthatják be újra a pályázatot.

 

A pályázat korábbi körében összesen 63 cég kapott támogatást. Akkor 14 milliárd forintos keretösszeggel indult el a projekt, most pedig ennek a duplájával, így jóval több vállalkozás reménykedhet.

 

Forrás: MTI, ITM, ZNB
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu