Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.02. - szerda, Melinda napja van.

Belföldi hírek

Ismét életbe lép a rendkívüli jogrend

2020. november 05. 11:32
Ismét életbe lép a rendkívüli jogrend

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy ismét bevezetik a rendkívüli jogrendet, továbbá éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptet életbe a kormány.

Orbán Viktor a részletekről szólva elmondta: bezárják a szórakozóhelyeket, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását egész egyszerűen lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken. A tömegközlekedés zsúfoltságának mérséklésének érdekében járatsűrítést rendeltek el, a parkolást pedig ismét ingyenessé tették. Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkhasználat. A hatóságok minden rendezvényt ellenőrizni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, azonnal bezárják - mondta Orbán Viktor. A miniszter kifejtette: a járvány terjedése felgyorsult, a tapasztalatok szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha így lesz, akkor december közepére a kórházak elérik a teljesítőképességük határát - mondta.

 

Ismét életbe lép a rendkívüli jogrend

 

A kormányfő kijelentette: eljött az ideje, hogy újabb lépéseket tegyenek, hogy megvédjék a kórházak működőképességét és az idősek életét is. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az orvosok bérét megemelik, a védekezéshez szükséges eszközök a kórházak rendelkezésére állnak, kórházi ágyak tekintetében Európában a harmadik, a lélegeztetőgépek esetében pedig "világelsők vagyunk". Orbán Viktor videonyilatkozatát azzal zárta, hogy a helyzet komoly, de tavasszal egyszer már sikerült. "Ha összefogunk, és betartjuk a szabályokat, együtt újra sikerülni fog" - jelentette ki.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu