Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Ismét elérhetők az ingyenes informatikai kurzusok

2021. július 29. 12:11
Ismét elérhetők az ingyenes informatikai kurzusok

Újra elérhető a munkaerőpiac számára az ingyenes informatikai kurzus, amely az egyre fontosabb digitális készségeket kívánja megtanítani.

A koronavírus járvány hatásaként rengeteg vállalat bevezette az otthoni munkavégzést, ezzel együtt azonban a munkavállalók digitális tudása is felértékelődött. Ezt a változást és piaci igényt próbálja kielégíteni az ismét elérhető ingyenes informatikai képzés is.

 

Már második alkalommal hirdette meg a magyar kormány az Újratervezés Program keretein belül az ingyenes kurzusokat, mondván, hogy az átalakult munkaerőpiacra reagálni szükséges. A járvány alatt többek között az informatika iparágában dolgozók száma legalább 25 ezerrel nőtt, így egyértelműen szükséges a kezdeményezés.

 

A kurzus persze nem csak egy szükséges kezdeményezés, hanem óriási előny a munkavállalók számára, hiszen magas bérű munkahelyeket teremt, köszönhetően annak, hogy az informatikai szektorban elvégzett munka komoly hozzáadott értéket képvisel a mai gazdaságokban.

 

A programozás alapjait is megtanulhatják a résztvevők

 

A kurzus során a résztvevők a mai modern követelményekhez szükséges digitális készségeiket fejleszthetik, illetve a programozás alapjaiba is betekintést nyerhetnek. A képzés alapozó informatikai kurzusokkal indul. Szó lesz a felhő alapú munkavégzésről, a biztonságos internetezésről, az operációs rendszerekről, illetve a hálózati alapismeretekről is.

 

A képzés végére a résztvevők gyakorlatias szempontból jelentősen bővíthetik digitális tudásukat, a programozási ismereteknek köszönhetően pedig egy weboldalt is képesek lesznek létrehozni.

 

A jelenlegi program 10 ezer fő számára képes ingyenes informatikai kurzusokat biztosítani. Mivel a jelentkezés már elindult, így augusztus elején az oktatást is elkezdik a szervezők.

 

Forrás: MTI, Újratervezés Program 2.0
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu