Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Belföldi hírek

Ismét bővít Szombathely egyik legnagyobb vállalata

2021. december 04. 12:00
Ismét bővít Szombathely egyik legnagyobb vállalata

A Schaeffler Savaria Kft. 5 milliárd forintos beruházással bővíti jelenlétét Szombathelyen.

Szombathely egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata, a Schaeffler Savaria Kft. a koronavírus járvány megjelenése óta rengeteg beruházást indított. A vállalat most ismét bővítő beruházást indított, méghozzá több mint 5 milliárd forintból.

 

A Schaeffler 2200 négyzetméter alapterületű irodaépületet hoz létre, ahol irodákat, öltözőket, konferenciaközpontot és egy éttermet is kialakítanak. Mindemellett 6200 négyzetméteren egy teljesen új logisztikai központot építenek fel. A komplexumok építését 2021 novemberében kezdte meg a vállalat és várhatóan 2023 nyarán adják azt át.

 

A Schaeffler Savaria járműipari alkatrészeket gyárt. Globálisan tevékenykednek és több mint 70 éve szolgálják beszállítóként az autóipart. Technológiájuk innovatív és úttörő kutatásokat végeznek évről-évre, hogy minél modernebb megoldásokkal szolgálják vevőiket.

 

A cégcsoport megoldásait az autóipar kamatoztatja

 

Az új logisztikai komplexumban egyirányúsítani fogják a készermékek és az alapanyagok mozgását, így megnövelik a munkahelyi biztonságot és jelentősen javulhat a termelési hatékonyság. Az új csarnokot úgy alakítják ki, hogy a jövőben automatizált anyagmozgató berendezéseket is telepíteni tudjanak oda.

 

A cégcsoport éppen ősszel adta át 23,5 milliárd forintos zöldmezős beruházását, amelynek eredményeképp 15 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot hoztak létre. A csarnokban kizárólag olyan alkatrészeket gyártanak, amelyek az elektromobilitáshoz kapcsolódnak.

 

A Schaeffler 2 gyárral rendelkezik Magyarországon és közel 5000 főt foglalkoztatnak.

 

Forrás: MTI, Schaeffler

Képeink illusztrációk. 


CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu