Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.02. - csütörtök, Áron napja van.

Belföldi hírek

Ismét bizalmat kapott Németh László az IPOSZ elnöke

2016. május 27. 11:45
Ismét bizalmat kapott Németh László az IPOSZ elnöke

2016. május 26-án került sor az Ipartestületek Országos Szövetségének tisztújító közgyűlésére, amelyen ismételten Németh Lászlót választották meg az IPOSZ elnökének.

A Lurdy Konferecia és Rendezvényközpontban megtartott közgyűlésen bemutatásra került az IPOSZ Jubielumi Évkönyve, mely több mint 272 oldalon 110 területi és szakmai ipartestületet, megyei szövetséget, 62 vállalkozót, iparost illetve iparos dinasztiát mutat be szem előtt tartva a közösségi és szakmai munkájuk fontosságát.

 

A közgyűlésen beszámoltak a 2015. évi Cselekvési Program végrehajtásainak tapasztalatairól, a gazdálkodásról illetve a résztvevők megismerkedhettek a költségvetés teljesítéséről készített beszámoló tervezetekkel. Ezt követően került sor az IPOSZ tisztújító közgyűlésére, ahol Németh László ismét bizalmat kapott a szövetségtől, így a továbbiakban is marad az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke.

 


Németh László az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke

 

Németh László elnök a vele készült interjúban elmondta, hogy az első négy év elsősorban a kapcsolatépítésről és tapasztalatszerzésről szólt, de úgy látják, hogy eredményes időszakot zártak, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy ismét bizalmat kapott a Szövetségtől. A továbbiakban is igyekeznek az elmúlt négy év szellemiségét követni és szeretnék elérni, hogy a mikro és családi vállalkozások minél nagyobb számmal vegyenek részt az egyes pályázatokban és használják ki az előttük nyíló lehetőséget.


Az elnök kiemelten fontosnak tartja az iparosság felzárkóztatását és oktatását a digitális világ tekintetében, hiszen fel kell venni a versenyt a külföldi vállalkozásokkal, amelyek „egy lépéssel” a hazai iparosok előtt járnak.


Az IPOSZ-t mindig is a partnerség jellemezte és a továbbiakban is a partnerségre kívánnak törekedni többek között a tanulóképzésben, a gazdaságfejlesztésben, helyi szinten az ipartestületek munkásságában, a társadalmi felelősségvállalásban illetve a hagyományőrzésben és a népi szakmák átörökítésében, oktatásában is.

 

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu