Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Ismét a nyugati vezetők hamis helyzetértékelésére figyelmeztetett Orbán Viktor

2015. November 24. 15:13
Ismét a nyugati vezetők hamis helyzetértékelésére figyelmeztetett Orbán Viktor

A miniszterelnök  a Politico brüsszeli hírportálnak adott interjújában úgy vélekedett: a nyugati politikusok kijelentéseivel ellentétben - miszerint a terrorizmus és a migráció között nem kell kapcsoltatot keresni - "alapvető logikai kapcsolat" van a terrorizmus és a muzulmánok európai beáramlása között. Számára és sok európai számára ez "nyilvánvaló tény, akár tetszik, akár nem" - fogalmazott a kormányfő.

A november 23-án közölt nagyinterjúban a magyar miniszterelnök leszögezte: vezető európai politikusok ennek a nyilvánvaló összefüggésnek a tagadásával az európai vezetők és az európai emberek közötti szakadékot növelik és destabilizálják az európai politikát. A kormányfő nem először figyelmezteti az EU politikusait a nyílt és őszinte beszéd szükségességére. Orbán Viktor nyilatkozata szerint a párizsi merényletek után az első számú feladat az európai határok védelme, kontrollja. Véleménye szerint "teljes mértékben logikus, hogy az ellenség a migránsokkal együtt harcosokat is akar küldeni Európába", hiszen a NATO, illetve az Európai Unió országai "hadban állnak" az iszlamistákkal a Közel-Keleten és Afganisztánban is. Orbán Viktor kijelentette: nem áll szándékában megüzenni a nyugat-európai országoknak, köztük Belgiumnak és Franciaországnak, hogy miként kezeljék a muzulmán migránsokat, akik - mint utalt rá - az európai uniós útlevél birtokában, de a nyugati értékeket elutasítva a "párhuzamos társadalmakhoz" tartoznak.A magyar miniszterelnök: Orbán Viktor, a büsszeli Politicoban. Fotó: Kurucz Árpád


A magyar kormányfőnek a brüsszeli médiumnak adott helyzetértékelése szerint egyre erősödik az a követelés, hogy vizsgálják felül a nyitott határok politikáját. A miniszterelnök újból sürgette a schengeni határok  megerősítését. Arra is emlékeztetett: ehelyett öt nyugat-európai ország előzetes tárgyalásokat folytat egy "mini schengeni övezet" létrehozásáról. A magyarok az idei esztendő nehézségei nyomán - görög válság, a migrációi, a terrorizmus - az Európai Unió átfogó újragondolását akarják - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a belga médiában.


MTI / MCOnet


Migrációról szóló cikksorozatunk: 

Újra Európa védőbástyája leszünk?

Honnan jönnek, mi elől menekülnek a magyar határra érők?

A végvári rendszer most még nem kell az EU-nak

A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja 

Hogyan védhetjük meg Európa külső határait? 

Miért szükséges a horvát határzár? 

Kinél marad a Fekete Péter? 

Nem példa nélküli a magyar kerítés az EU-ban

Kemény szavak Brüsszelben 

A történelem elbeszélhetetlensége

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu