Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.28. - Tuesday, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Iskolásoknak mutatják be a digitalizációt

2022. November 11. 08:00
Iskolásoknak mutatják be a digitalizációt

A digitális megoldások bemutatása nem csak a vállalatoknak fontos, hanem a gyerekeknek is, hiszen ők a jövő generációi és a jövő munkaerőpiaca.

Magyarországon egyre több olyan központ és létesítmény nyílik, ahol a digitális megoldásokat mutatják be a lakosság, a vállalatok vagy éppen speciálisan a gyermekek számára, ez pedig jó jel a jövőt tekintve.

 

Utóbbihoz visszatérve, Győrben éppen október végén volt már negyedik éve, hogy megnyitották a MobillTY-Győr Digitális Élményközpontot. A létesítményről a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) elárulta, elengedhetetlen központ a környéken, hogy az iskolások közelebb kerüljenek a jövő technológiákhoz.

 

Ultramodern környezetben ismerkedhetnek meg az iskolások a jövő technológiával

 

A győri fejlesztéshez hasonló beruházások nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy egy tanuló az informatikai vagy a digitális szakmákat válassza a továbbtanuláskor. Az informatikai munkaerőpiac folyamatosan változik, a MobillTY-Győr Digitális Élményközpont pedig képes gyorsan reagálni a változó igényekre.

 

A digitalizáción kívül a robotikát és a mesterséges intelligenciát is megismerhetik a diákok, ezáltal olyan készségeiket fejleszthetik, amellyel a jövőben biztosan könnyedén el tudnak helyezkedni.

 

Forrás: TIM
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu