Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.10.28. - csütörtök, Simon napja van.

Belföldi hírek

Irodát és labort adott át a fővárosban a Thyssenkrupp

2021. október 01. 10:30
Irodát és labort adott át a fővárosban a Thyssenkrupp

A német Thyssenkrupp iroda- és labor átadó ünnepséget tartott Budapesten.

A Thyssenkrupp német konszern 2,2 milliárd forintos beruházást hajtott végre Budapesten, amelynek köszönhetően egy új irodát és új labort építettek fel. A beruházást a magyar állam több száz millió forinttal támogatta.

 

A Thyssenkrupp globálisan 16 telephellyel rendelkezik, a budapesti telephelyen pedig már 22 éve foglalkoznak a mérnökök a személyautók elektromos kormányrendszerének fejlesztésével. A cégcsoporton belül Budapesten található az egyik elektronikai és szoftverfejlesztési kompetenciaközpont, amely most újabb fejlesztésen esett át.

 

A megnyitón Szijjártó Péter is felszólalt

 

Budapesten a kezdetek óta bővül a cég, 2012 óta azonban vidéki telephelyekkel is megerősítette magyarországi jelenlétét a Thyssenkrupp. Győrben 2013 óta komplett futóműveket fejleszt a cég, 2016-tól pedig Jászfényszarun is jelen vannak, méghozzá két üzemmel is. Jászfényszarun a kormányművek és a hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártását végzi a cég. Legfrissebb vidéki beruházásuk a debreceni csavar rugó- és stabilizátor gyár létrehozása volt.

 

Az új budapesti központban a következő években több mint 1000 magasan kvalifikált fejlesztőmérnök kap állást, hogy Magyarországon dolgozzanak a jövő autóipari technikáin és megoldásain. A Thyssenkrupp új járműipari központjában több mint 13000 négyzetméteren kerültek kialakításra irodák, 2500 négyzetméteren pedig új laboratóriumokat adtak át.

 

Forrás és képek: MTI, Thyssenkrupp
CS.SZ.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu