Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.25. - péntek, Eufrozina napja van.

Belföldi hírek

IPOSZ - projekt beszámoló - New Entrepreneurs

2020. augusztus 27. 08:00
IPOSZ - projekt beszámoló - New Entrepreneurs

Az IPOSZ hosszú évek óta több nemzetközi projektben vett részt a Hanza Parlamenttel közösen, mely nemzetközi szervezetnek immár közel 30 éve egyedüli magyar tagja. Ezek a projektek rendkívül hasznos tapasztalatokat adnak a magyar családi, mikro, kis és középvállalkozások számára más európai országok tapasztalatairól.

A korábbi projektek középpontjában mindenkor az európai gyakorlatok összehasonlítása, ennek alapján képzési anyagok összeállítása és azok terjesztése állt. A projektek általában a legaktuálisabb, a kkv-kat érintő gazdasági területeket érintették, így pl. a körforgásos gazdaságot, a vállalatok társadalmi felelősségvállalását, a duális képzés legjobb európai gyakorlatait.


Az IPOSZ jelenleg is két Hanza Parlament által koordinált projektben vesz részt, ezek közül az egyiket, melynek címe; New Entrepreneurs most fejezi be sikerrel.


Ez a projekt képzési anyagokat fejlesztett és tesztelt le konkrét ingyenes képzések formájában Magyarországon a kkv-szektor vállalkozásainak részvételével. Először lebonyolításra került egy német szaknyelvi képzés, majd ezt követte egy vállalkozói ismeretek képzés, ami igyekezett a kezdő vállalkozások számára hasznos információkat megfogalmazni, átadni. A projekt zárásaként a vállalkozások átadásának-átvételének, a cégutódlásnak a kérdéseit vizsgáltuk meg egy 3×1 napos képzés keretében. Általános tapasztalatként elmondható, hogy ez a képzés rendkívüli érdeklődést váltott ki az IPOSZ tagsága körében, ami érthető, hisz ma Magyarországon a cégek átadása, átörökítése egy rendkívül aktuális téma, az előrejelzések szerint várható, hogy a következő 5 évben a hazai társas vállalkozások közel 30%-t érinti a cégutódlás témája. Ezek a már kipróbált képzések igény esetén az ország bármely pontján, a kkv-szektor számára elérhető áron megtarthatóak, megfelelő érdeklődés esetén, sőt akár a képzések egyes moduljait is külön-külön lehetséges oktatni. A képzéseket az IPOSZ oktatási központja szervezi, esetleges érdeklődésüket a rettich@iposz.hu címen jelezhetik.


A megvalósítható képzések tematikái, valamint bővebb információ magáról a New Entrepreneurs projektről az IPOSZ honlapján http://www.iposz.hu/kepzesek-vallalkozas-atorokitesehez-es-uj-vallalkozas-inditasahoz-erasmus cím alatt megtalálhatóak.


Szeretnénk külön a figyelmükbe ajánlani azt a 6 részes, kifejezetten a cégutódlás témáját érintő cikksorozatot, ami szintén a fenti linken érhető el. Az itt olvasható cikkek szerzője Salzmann Zoltán, cégutódlási szakértő tartotta az IPOSZ képzéseit, aki Magyarországon hiánypótló könyvet is írt a cégutódlás, cégátörökítés témájában.

 

IPOSZ

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu