Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Iposz: ez az év a mikro- és kisvállalkozásoké

2017. March 28. 13:36
Iposz: ez az év a mikro- és kisvállalkozásoké

Az Ipartestületek Országos Szövetsége nemrégiben fogadta el a 2017 legyen a mikro- és kisvállalkozások éve című akciótervet. Németh László elnök ismertette a terv feladatait.

Elmondta, az idén a kisiparosokat érintő kedvező adózási szabályok ismertetésére, a feketegazdaság elleni eredményesebb fellépésre, a vállalkozások digitalizációjára és a munkaerő-utánpótlásra helyezik a hangsúlyt. Kiemelte, hogy szerintük nem eléggé ismertek a kisvállalkozásoknak ajánlott kedvező adózási formák főként a kézművesek és kisiparosok körében.

 

Iposz: ez az év a mikro- és kisvállalkozásoké

A kisiparosoknak többek között a digitalizációra is fel kell készülniük, illetve megismertetnék velük a kedvező adózási szabályokat

 

Szintén fontos, hogy a kézművesek felkészüljenek a digitalizációra, ezért a visegrádi országok társszövetségeivel közösen programot indítanának arra, hogy felhívják a figyelmet az elektronikus megoldásokra, illetve vizsgálják ezek kisiparosokra gyakorolt hatását. A megfelelő utánpótlás biztosítása tíz-tizenkét éven belül lesz probléma, emellett javaslatot készítenek a feketepiacon feketén működő "vállalkozóknak látszó elemeket" kiszűrő ellenőrzésre és a szankcionálás módjára. A szövetség szerint a  gazdaság fehérítését eredményezné az áfacsökkentés is.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu