Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

Iparpolitikai együttműködés a V4-ek között

2018. April 19. 13:20
Iparpolitikai együttműködés a V4-ek között

A V4 gazdasági miniszteri találkozón iparpolitikai együttműködési szándéknyilatkozat írtak alá a tagországok. Varga Mihály szerint a szándéknyilatkozat a további együttműködés alapját jelenti.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a globális versenyben Európának új iparpolitikára van szüksége, amely erősíti az innovációs kapacitásokat, előmozdítja az új technológiák gyorsabb bevezetését, és ösztönzi a vállalkozói szellemet, biztosítva ezzel azt, hogy a V4 régió továbbra is az Európai Unió növekedési motorja maradjon. A tárcavezető különösen fontosnak nevezte a gazdasági növekedés külső és belső egyensúly fenntartása mellett a kedvező, beruházásbarát üzleti környezet megteremtését.

 

Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

Az együttműködési szándéknyilatkozat több, az ipar digitalizációjával kapcsolatos területet nevez meg

 

Hozzátette: a V4 országok között elsősorban az innovatív technológiák terén nyílik lehetőség az együttműködés további erősítésére. Az Ipar 4.0 elsősorban ezekre építve formálja át a termelést, ezért a benne rejlő lehetőségek kiaknázása jelentős versenyelőnyt eredményezhet számunkra. A most aláírt Budapest Deklaráció a V4-országok iparpolitikai együttműködését új szintre emeli – jelentette be a nemzetgazdasági miniszter. A nyilatkozat számos, az ipar digitalizációjával kapcsolatos területet nevez meg.: az Ipar 4.0 platformok együttműködése, a vállalkozások megfelelő felkésztése, a mintagyár-programokat érintő tapasztalatcsere és a digitális készségek fejlesztése.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu