Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.01. - Thursday, Tünde napja van.

Belföldi hírek

Ipari robotokat vet be a BKV

2022. June 04. 09:00
Ipari robotokat vet be a BKV

A következő 4 évben már robotok is részt vesznek a BKV járművek takarításában.

Egy közbeszerzési pályázatnak köszönhetően a BKV járművein a hamarosan már ipari robotok is bekapcsolódnak a takarításba. A BKV közbeszerzési kiírását a B+N Referencia Zrt. nyerte meg, így elkezdhetik kifejleszteni a robotokat és a takarító megoldásokat úgy, hogy az a BKV-nak is megfeleljen.

 

A nyertes cég a BKV tömegközlekedési eszközein kívül a társaság utasforgalmi területeit is takarítani fogja az ipari robotokkal, sőt egy egészen új technológiát is bevetnek majd. Az utasterek felületein előforduló kórokozókat egy különleges technológiával fogja felismerni a rendszer, ezáltal a takarítás is jóval hatékonyabb lesz.

 

A járműveket és az utasterületeket is kezelésbe veszik a robotok

 

A vállalat legalább 4 évig végzi a takarítási szolgáltatást a BKV közleménye szerint. Kezdetben körülbelül 1100 troli és autóbuszon, 282 metrón és 613 villamos járművön alkalmazzák a speciális tisztítási szolgáltatást, ezen kívül pedig az utasforgalmi területeken is megjelenhetnek a robotok.

 

A B+N takarító robotjai a ROBIN névre hallgatnak és autonóm módon lépnek működésbe. Az ipari takarító robotokat főleg a nagy felületek és területek takarítás esetén alkalmazzák Budapesten. Jelenleg 46 helyszínen használják ROBIN-t, többek között a budapesti nemzetközi repülőtéren, a legnagyobb irodaházakban és számos kórházban.

 

Forrás: Inforádió
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu