Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Ipari park épülhet fel a jövő évig Ózdon

2021. április 09. 09:41
Ipari park épülhet fel a jövő évig Ózdon

Ipari parkot hozhatnak létre Ózdon 1,3 milliárd forintból, amelyre a kormány 650 millió forintos támogatást ad. A térség megsegítése szempontjából ez igen fontos lépés, 550 új munkahelyet létesítenének vele.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium már előkészítette az ipari park terveit, ennek értelmében 1,3 milliárd forintos beruházásról van szó. A kormány ezt 650 millió forinttal támogatja, alsó hangon 550 új munkahelyet teremtve ezzel. A szerdai döntés azért égető, mert Ózdon március végén jelentette be a Johnson Electric Group elektromos motorokat, indítómotorokat és kapcsolódó elektromechanikai alkatrészeket gyártó vállalat, hogy ózdi egységüket bezárják.  

 

A cég azért döntött az egysége bezárása, így 800 dolgozója leépítése mellett, mert nincs már kereslet a gyárban létrehozott alkatrészekre, ezért a vállalat ezen része veszteséges. A cég maximálisan együttműködik a kormánnyal és a munkaügyi hivatalokkal, hogy minél kevesebb veszteség érje a dolgozókat.  

 

Fémmunkálás

 

Februárban az ABB is bezárt, ezzel ezer ember veszítette el munkáját, így a térség munkahelyteremtő beruházásai elengedhetetlenek az emberek jóléte és az ipar fejlődése érdekében. 

 

Az ózdi ipari park 2022-re már fel is épülhet barnamezős rehabilitációs ipari területen. A kormány támogatásán kívül további 650 millió forintot ad a projektre az ÓAM-Ózdi Acélművek Kft. Ebből az összegből válik lehetővé, hogy a jelenleg kihasználatlan ipari terület a jövőben három olyan cégnek is otthona legyen, amelyek tevékenységei jól illeszkednek a város kohászati múltjához.  

 

Az ipari parkba hasonló profilú vállalatok vetnék meg a lábukat. A Nyír-Aqua Team Kft., amely betonüzemet és vasszerkezeti műhelyt üzemeltet majd, a Therma-Top Kft. közben speciális konténerek gyártását tervezi, a Kf Service Solutions Kft. pedig duplacsuklós szerkezetű midibuszok fejlesztését és gyártását vállalja.  

 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu