Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.06.05. - péntek, Fatime napja van.

Belföldi hírek

Interspar áruházat adtak át Tatán

2019. június 06. 14:03
Interspar áruházat adtak át Tatán

A Spar Magyarország Kft. 4,2 milliárd forintos beruházással Interspar áruházat adott át Tatán, a létesítményben 78 új dolgozót alkalmaznak.

Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, a Spar az egyetlen magyarországi lánc, amely saját húsüzemet és önálló hidegkonyhai üzemet működtet, így a termékek a lehető legrövidebb úton jutnak el a vásárlókhoz és ez "mind minőségi, mind élelmiszerbiztonsági szempontból üdvözlendő". Hozzátette, a magyar kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart, és a fejlesztésekben továbbra is számítanak a vállalattal kialakított jó partneri kapcsolatra.

 

Interspar áruházat adtak át Tatán

A magyar kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart

 

Szalay Zsolt, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, az 5200 négyzetméteres áruház egyedülálló technológiával épült, a vízszintes tartószerkezet, a gerendák és a födémpanelek is teljes egészében fából készültek. A létesítmény fenntartásához szinte alig kell külső energiát használni, a hűtési és fűtési hőigényt a hulladékhő felhasználásán túl, hőszivattyús rendszerrel biztosítják. Az áruház melletti játszótéren elhelyezett telefontöltőkhöz napelemes térkőburkolat biztosítja az áramot. A látogatókat 450 férőhelyes, parkoló fogadja elektromosautó-töltőállomásokkal, valamint a közeljövőben a térségben megjelenő kerékpárkölcsönző hálózat egy állomását is itt alakítják ki. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu