Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.30. - Thursday, András, Andor napja van.

Belföldi hírek

Internetbiztonsági oktatás gyerekeknek

2016. October 19. 15:17
Internetbiztonsági oktatás gyerekeknek

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mintegy 6500 iskolásnak internetbiztonsági oktatát indít - jelentették be Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra című konferencián.

A képzést a Vodafone által indított Digitális Iskola projekt részeként tartják mad. Az Európai Bizottság 2004-ben indította el a Safer Internet Plus programot, amelynek célja felkészíteni a gyerekeket és a fiatalokat a biztonságos internethasználatra, és hatékonyan fellépni a jogellenes, valamint káros tartalmak ellen. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a program magyarországi tagja, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. mellett.

 

Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra

Az NGYSZ által negyedszerre megszervezett konferencia fő témája szexuális tartalmú üzenetek és képek küldése, a pedofília és a gyűlöletbeszéd az interneten

 

A Digitális Iskola program elsősorban hátrányos helyzetű diákonak indult tíz hónappal ezelőtt, azóta 25 iskolában 1300 táblagépet osztottak ki, ezeket 700 tanár és 6500 diák használja. A program által segíteni akarják a diákokat a digitális képességek megszerzésében, valamint a digitális térben leselkedő veszélyek elkerülésében. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számos eszközzel hívja fel a társadalom figyelmét a biztonságos internethasználat fontosságára, így konferenciák, rendezvények, kampányok során tudatosítja a világháló veszélyeit és bemutatja elkerülésük hatékony és egyszerű eszközeit. /T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu