Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Interjú Szijjártó Péterrel a kkv-k exporttevékenységének növeléséről

2013. December 04. 14:03
Interjú Szijjártó Péterrel a kkv-k exporttevékenységének növeléséről

Az Év Exportőre 2013 Díjak átadó ünnepségén Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár adott interjút a kkv-k exporttevékenységével kapcsolatban.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár

Szijjártó Péter mondott köszöntő beszédet a HITA díjátadó ünnepségén


Egy év alatt 2 százalékkal tudtuk növelni a kis- és közepes vállakozások részesedését a magyar nemzetgazdasági exportteljesítményen belül. Ezen az úton tovább kell lennünk, hiszen úgy látjuk, hogy a kkv-k export sikere a magyar nemzetgazdasági növekedés nagyon fontos forrása. Hiszen amíg ezek a cégek a munkavállalók háromnegyedét foglalkoztatják, addig az exportból csak 23%-kal részesülnek - ismertette a politikus.Interjú Szijjártó Péterrel a kkv-k exporttevékenységének növeléséről


Szijjártó Péter hozzátette: Létrehoztunk egy állami intézményrendszert Nemzeti Kereskedőház néven, amely egy négy pontból álló külpiaci sikerprogramot indított. Ennek keretében szakértőkkel, roasshow-kkal és beszállítófejlesztési programokkal segítjük a kis és közepes cégeket a külpiaci terjeszkedésben.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is részt vett a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) díjátdó ünnepségén 2013.december 3-ánAzt szeretnénk, hogy ha évről évre folyamatosan növekedne a kis- és közepes vállakozások aránya az exportban. Jó lenne minden évben 1-2%-os növekedést elérni, egy másik célkitűzésünk pedig az, hogy az Európán kívülre irányuló export jelenlegi arányát 11,9%-ról 33%-ra tudjuk növelni - nyilatkozta a külügyi és külgazdasági államtitkár a HITA díjátadó rendezvényén.


MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu