Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Intenzívebb együttműködés várható a magyar és a dán parlament együttműködésében

2016. October 10. 14:41
Intenzívebb együttműködés várható a magyar és a dán parlament együttműködésében

Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a dán parlament elnökét hétfőn az Országházban, ahol a Brexit és a magyar népszavazás eredményét értékelték, és mindkét téma elkerülhetetlenné tette, hogy érintsék a bevándorlás európai uniós kezelésének kérdését.

Magyarország huszadik legfontosabb kereskedelmi partnere Dánia, a befeketéseket illetően pedig a tizenhatodik. Az országban tevékenykedő dán vállalkozások közül többnek stratégiai együttműködési szerződése van a kormánnyal, és folyamatban lévő vagy bejelentett beruházásaikkal tovább bővítik majd a foglalkoztatottak körét. A megbeszélés során érintették az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját, megegyeztek, hogy Povl Bang-Jensen dán diplomatának, közös ötvenhatos hősnek szobrot állítanak még az ősz során.

 

	Kövér László fogadta a dán parlament elnökét

Pia Kjaersgaard, a dán parlament elnöke és Kövér László, az Országgyűlés elnöke

 

 

 Pia Kjaersgaard, a dán parlament elnöke emlékeztetett, hogy már több mint tíz év telt el a legutóbbi hasonló házelnöki találkozó óta, és remélhetőleg a mostani megbeszélés egy gyümölcsözőbb kapcsolat kezdete lehet, így nem kell újabb tíz évet várni a következő tanácskozásra. Elmondta, hogy a dán cégek mintegy 15 ezer magyarnak adnak munkát, illetve felidézte, hogy az 1956-os szabadságharc megszilárdította a két ország kapcsolatát, hiszen Dánia sokat segített Magyarországnak és sok magyart fogadott be.

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu