Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.23. - szerda, Tekla napja van.

Belföldi hírek

Innovációs gyakorlatok a válságintézkedéseknek köszönhetően

2017. november 06. 14:00
Innovációs gyakorlatok a válságintézkedéseknek köszönhetően

A Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesületének éves találkozójára november 9. és 10. kerül sor, a középpontban a válság utáni intézkedések és az integritás áll majd. A téma fontosságáról Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke adott interjút.

A Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesület elnöke hagyományosan mindenkor a Számvevőszék elnöke, így Domokos László hat éve tölti be ezt a tisztséget. Elmondta, hogy több mint húsz évvel ezelőtt jött létre a Gazdasági Ellenőrök Egyesülete azzal a céllal, hogy a szakmák véleményt, tapasztalatot és tudás cseréljenek. "Az idei évben úgy láttuk, hogy miután túl van az ország a tűzoltáson, a problémák gyors megoldásán, egy alaposabb, elmélyültebb témakört érdemes számba venni, ezért fontos, hogy hogy konszolidálódott az ország a válság óta" - szólt a szakmai nap témájáról. Hozzátette, hogy a válságintézkedések nagyon jó innovációs gyakorlatokat alakítottak ki, amelyek a későbbiekben is használhatóak és tanulságosak lehetnek.

 

"Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy hogyan lehet az egyes intézmények integritását, korrupció elleni fellépését megerősíteni"

 

További témaként jelölte meg az intézmények integritását és a korrupció elleni fellépést: "azt gondolom nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy hogyan lehet az egyes intézmények integritását, korrupció elleni fellépését megerősíteni". Elmondta, hogy az ÁSZ az első perctől kezdve ennek az élére állt, és, hogy eredményes a munka. Nem csak a jogszabályokba épült be, hanem tananyag is készült a jó gyakorlatokról. "Ha az intézmények nem szervezik meg tudatosan a munkájukat, akkor könnyen megvádolhatják őket korrupcióval" - hangsúlyozta Domokos László, hozzátéve három kulcsfontosságú szót: ellenőrzés, gyakorlás és tudatosítás. Végezetül kiemelte, hogy "a képzéstől mindig jobb lett a rendszer, ezt szeretnénk idén is biztosítani, az átláthatóság érdekében pedig minden előadásról hírt fogunk adni". 

 

/T.D.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu