Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Belföldi hírek

Innovációk kezdődnek a védelmi szektorban

2023. February 15. 14:48
Innovációk kezdődnek a védelmi szektorban

Jelentős fejlesztési beruházások kezdődnek a közeljövőben a védelmi szektorban és a katonaságnál.

Konferenciát rendeztek Magyarországon a drón technológia elterjedéséről és használatáról, az eseményen pedig középponti szerep jutott az olyan beruházásoknak, amelyek megerősíthetik hazánk védelmi iparágát és a katonaságot.

 

A Drone Day rendezvényt a Magyar Honvédség Kiber- és Információs Műveleti Központja és a Gazdálkodási Tudományos Társaságok Szövetségének Drón Tagozata szervezte meg, hogy megtárgyalják a drónok szerepét a honvédség életében.

 

A drónok ma már elengedhetetlenek a katonaság életében

 

A rendezvény szervezői szerint már nem csak egy sima innovációra van szüksége a magyar haderőnek, hanem olyan fejlesztési programokra, amelyek széleskörűek és minél radikálisabb növekedést eredményeznek.

 

A szakemberek közleménye alapján a jövő már nem csak az emberekkel tervezhető, hanem a jövő-technológiai szoftverekkel és gépekkel is, ezért a katonákat úgy kell kiképezni vagy átképezni, hogy képesek legyenek használni ezeket a modern programokat.

 

A drónoknak óriási szerepe lett az elmúlt években a katonaság életében, ez a szerep pedig a jövőben tovább nőhet. Mindamellett, hogy képesek feltérképezni a területeket, a drónok már meg is tudják védeni egy ellenséges behatolástól a légteret és olyan információk nyerhetők ki belőle, amely más megoldásokkal jelenleg még nem.

 

Forrás: MTI, Drone Day
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu