Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.02. - csütörtök, Karolina napja van.

Belföldi hírek

Innovációk indulnak az agrárszektorban

2023. január 12. 19:17
Innovációk indulnak az agrárszektorban

Új kutatást végzett a mezőgazdasági szektor fejlődéséről a K&H.

Ismét egy hasznos kutatást végzett el a magyarországi gazdasággal és fejlesztésekkel kapcsolatban a K&H. A társaság most a mezőgazdasági iparágot vizsgálta meg és azt, hogy az iparág vállalkozásai mennyire nyitottak a legújabb technológiákra és a digitalizációra.

 

Az elemzésből azt derítette ki a K&H, hogy az agrárium nagyon fogékony a digitalizációs fejlesztésekre, illetve az innovációs beruházásokra. A társaság közlése szerint ugyan fogékonyak a vállalatok az új technológiákra, azonban még óvatosan kezelik ezen megoldások gyakorlati alkalmazását.

 

Beruházások jönnek a mezőgazdaság technológiai fejlesztését illetően

 

A K&H főleg olyan vállalkozásokat és gazdákat keresett meg a fejlesztést érintő kérdésekkel kapcsolatban, amelyeknek éves nettó árbevétele meghaladja a 300 millió forintot. Közel 400 ilyen vállalatot kerestek meg pár hónap alatt, ezért hasznos és részletes statisztika született a fő célokról, valamint a nyitottságról.

 

A gazdák interjúiból kiderült, hogy az egész szektor az árbevételének körülbelül 18 százalékát költötte fejlesztésekre 2021 vége óta, valamint a vállalatok fele dobott piacra új terméket vagy vezetett be új szolgáltatást.

 

A szektor mára egyetért abban, hogy a digitális innovációk árbevétel növekedést eredményezhetnek, ezért kezdik egyre komolyabban venni a jövő technológiákat.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu