Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Innovációk a kertészetben

2022. December 15. 07:00
Innovációk a kertészetben

Az Agrárminisztérium bejelentette, hogy újabb ágazat részesül kiemelt támogatásokban.

A FruitVeB Kertészeti Évzáró rendezvényen előadást tartottak az Agrárminisztérium (AM) képviselői és bejelentették, hogy újabb ágazat kap kiemelt támogatásokat annak érdekében, hogy a fejlett megoldások bevezetése miatt hatékonyabb eredményeket érjenek el.

 

A szóban forgó szektor a kertészet, amelynek hatékonyságát számos esemény megnehezítette Magyarországon és Európában. Az aszály miatt nagyon megemelkedtek az ágazati alapanyagok árai, a termelési biztonság pedig jelentősen lecsökkent.

 

Fejlődnek a kertészetek is

 

A most bejelentett intézkedések eredményeképp kiemelt pénzösszeg jut arra, hogy innovációs projektek induljanak a kertészetben. Hiába kap az eddigieknél nagyobb támogatást a szakma, a beruházásokat jóval alaposabban kell megtervezni, hiszen a legtöbbször rajtunk kívül álló okok miatt kerül nehéz helyzetbe az ágazat.

 

A szakemberek a konferencián kiemelték, hogy innováció nélkül nincs jövő, ezért Magyarországon is megjelennek a legkorszerűbb öntöző technológiák, továbbá kiemelt fókuszt kap a digitalizáció is. A legmodernebb technológiákba be kell fektetni, ám a befektetett pénzösszeg a jövőben alaposan megtérül.

 

Forrás: AM
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu