Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

Innovációk a home office miatt

2023. April 26. 15:20
Innovációk a home office miatt

Az elmúlt hónapokban számos magyar cég fejlesztett annak érdekében, hogy hatékonyabbá váljanak a távmunkában.

Több mint 3 évvel ezelőtt nagyot fordult a világ, amikor a koronavírus-járvány berobbant, ez pedig a cégeket és a munkáltatókat minden eddiginél komolyabb kihívás elé állította. Így volt ez Magyarországon is, hazánkban pedig az elmúlt 3 évben főleg azért fejlesztettek a vállalatok, hogy megfeleljenek a home office adottságainak.

 

A K&H legújabb kutatásából kiderült, hogy hazánkban a vállalatok közel 40 százaléka a távmunka miatt indított el fejlesztést, hogy az informatikai infrastruktúrájuk megfeleljen a követelményeknek és biztonságos, hatékony rendszert üzemeltessenek.

 

Sok vállalat ruházott be a home office hatékonyabbá tétele miatt a járvány után

 

Folyamatos innovációk történtek itthon a digitális területeken, ez pedig jó jel a jövőre nézve. A jelentésből kiderült, hogy voltak olyan cégek is, akik a mesterséges intelligencia, vagy éppen az adatok rendszerezésének területén indítottak beruházásokat.

 

A távmunka miatt egyre több munkáltató vásárol okos eszközöket a saját dolgozóinak, hogy hatékonyan tudjanak dolgozni otthonról is. Külön kiemelkedik a jelentésből, hogy a vállalatok a járvány miatti bevétel kiesést leginkább digitális megoldásokkal és az okos technológiával próbálták meg pótolni, ezek a módszerek azonban 2023-ban is segítségükre vannak.

 

Forrás: MTI, K&H
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu