Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Belföldi hírek

Innovációba fog a Nébih

2023. March 30. 15:12
Innovációba fog a Nébih

Közös fejlesztési programot indít Magyarországon a MATE és a Nébih.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) képviseletével kezd új innovációba Magyarországon.

 

Az innováció lényege, hogy létrehozzák hazánk első Agrártechnológiai Nemzeti Laboratóriumát, amelyre a két intézmény több mint 1 milliárd forintos pályázati összeget is elnyert.

 

A beruházás a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) Nemzeti Laboratórium program egyik részeként kezdődik el és várhatóan az év végén már be is fejeződik.

 

Nagymértékű kutatások kezdődnek

 

A beruházás részeként olyan mobil vizsgálólaboratóriumokat hoznak létre, amelyek a jövőben hatékonyabbá tehetik Magyarországon az agrárgazdasági és agrár digitalizációs folyamatokat.

 

A mobil laborok mellett kifejlesztik Magyarország talajtani adatbázisát is, amelyben digitalizált módon és precízen vezeti majd hazák talajspektrális jellemzőit.

 

Az ilyesfajta digitális technológiákat is alkalmazó beruházások azért is számítanak kiemeltnek Magyarországon, mert az adott iparágat sokkal versenyképesebbé és fejlettebbé teszik.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu