Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Innováció-vezérelt gazdaságra van szükség, hogy eredményesen "felvehesse a kesztyűt" Magyarország

2017. April 18. 12:29
Innováció-vezérelt gazdaságra van szükség, hogy eredményesen

Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár az ELTE-Újbuda Innovációs Nap 2017 című rendezvényen arról beszét, hogy a gazdaságnak innováció-vezéreltre kell átállnia, az iparnak a tudásra, a kutatás-fejlesztésre és az új technológiák alkalmazására kell támaszkodnia.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy az éles nemzetközi versenyben akkor tud az ország helytállni, akkor tudja eredményesen "felvenni a kesztyűt", ha a magyar iparpolitika, a szabályozórendszer és a kormány által indított és támogatott programok is a versenyképes ipari szektor erősödése irányába hatnak. Hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaságnak soha nem volt még ekkora szüksége innovációra és kutatás-fejlesztés legújabb eredményeinek elérésére.

 

Innováció-vezérelt gazdaságra van szükség

Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a gazdaságnak innováció-vezéreltre kell átállnia

 

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke az együttműködés fontosságáról beszélt a gazdaság és az ipar között, ám ehhez szükséges, hogy az ipar és a gazdaság szereplői megfogalmazzák, mit igényelnek a tudományos munkáért, az innovációért felelős kutatóktól. Harmadik szereplőként az államnak biztosítania kell a tudomány-innovatív munkához a biztos hátteret, vagyis biztonságos jogi és pénzügyi környezetet hozzon létre, továbbá pénzügyileg segítse az innovációs munkát.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu