Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Innováció a digitális infrastruktúrában

2023. February 22. 09:53
Innováció a digitális infrastruktúrában

Komoly beruházást jelentett be a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE).

 

Négy kampuszán is nagy beruházást jelentett be február végén a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). A felsőoktatási intézmény több mint 3 milliárd forintból hatja végre az innovációt.

 

Az egyetem fejlesztő beruházást indít az energiahatékonyság és az infrastruktúra hatékonyabbá tétele miatt, továbbá nagymértékben korszerűsödnek a digitális megoldások és a digitális infrastruktúra is.

 

Az egyetemek is hisznek a digitalizációban

 

A projekt több mint 3 évig tart a felsőoktatási intézményben és a beruházási költség nagy részét az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének (RRF) alapjából finanszírozzák.

 

Az innováció azért is fontos része a magyar társadalomnak, mert a gazdasági növekedés egyik központi szereplői az egyetemek, az olyan beruházások pedig, amelyek a jövő technológiákhoz kapcsolódnak, nagymértékben megnövelik a hatékonyságot.

 

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) fő célja az innovációval, hogy az egyik legmodernebb egyetemi infrastruktúrával rendelkezzenek Magyarországon, a digitalizációs fejlesztések véghezvitelét követően pedig erre minden esélyük megvan.

 

Forrás: MTI, MATE
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu