Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Informatikai innováció kezdődik a Zeneakadémián

2022. December 29. 15:34
Informatikai innováció kezdődik a Zeneakadémián

Több mint egymilliárd forint értékű beruházás indul Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem bejelentette, hogy jelentős informatikai beruházást indítanak annak érdekében, hogy a Zeneakadémia minél korszerűbb technológiával rendelkezzen.

 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Magyarországon a legfontosabb zenei felsőoktatási intézmény. Az egyetem Budapest 6. kerületében található és a hazai zenei versenyek legnagyobb része is itt kerül megrendezésre.

 

A Zeneakadémián körülbelül 1,2 milliárd forint értékben indulnak innovációk. Az egyetem a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköznek köszönhetően indítja el a projektet, amelyet az Európai Unió hozott létre.

 

Fejlődik a hazai zenei élet digializációja

 

A projekt fő célja, hogy az egyetem digitális infrastruktúrája minél korszerűbb legyen, ezáltal pedig hozzájáruljon a magyar zenei élet fejlesztéséhez is. A beruházás által olyan eszközöket szerez be az egyetem, amellyel a jövőben megoldható lesz a távoktatás és a hibrid alapú oktatás is.

 

Mindezek mellett az okos digitális programok beszerzését is elkezdi az egyetem, amellyel még tovább modernizálhatják a felnőttképzést.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu