Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.26. - Monday, Edina napja van.

Belföldi hírek

Indul az Egészséges Budapest Program

2017. June 30. 12:33
Indul az Egészséges Budapest Program

Cserháti Pétert, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa közölte, hogy már idén 40 milliárd forintot fordítanak a közép-magyarországi régió egészségügyi hálózatának rekonstrukciójára, ami a következő években a kormány további döntései nyomán 700 milliárdra is bővülhet.

A régió egészségügyi hálózata négymillió ember ellátásáról gondoskodik, ennek 24 intézménye újul meg a következő években. Ezek közül kiemelkedik a zöldmezős dél-budai centrum a XI. kerületben, továbbá az észak-pesti centrum, mint a Honvéd Kórházhoz kapcsolódó bővítés a Róbert Károly körúton. A harmadik pedig a dél-pesti centrum lesz a Haller úton, ahol többek között a Fiumei úti baleseti intézetet is integrálják a Szent István és Szent László kórházzal, valamint az Országos Kardiológiai Intézettel. 

 

40 milliárdos kerettel indul az Egészséges Budapest program, amelyet eszközbeszerzésre és a beruházások megkezdéséhez szükséges tervezésekre fordíthatják

40 milliárdos kerettel indul az Egészséges Budapest program, amelyet eszközbeszerzésre és a beruházások megkezdéséhez szükséges tervezésekre fordíthatják

 

A 10 évre tervezett program idei, 40 milliárdos keretéből 21,2 milliárdot fordítanak eszközbeszerzésre, orvostechnikai fejlesztésekre. Az összes másik felét a beruházások megkezdéséhez szükséges tervezésekre, közbeszerzési, engedélyezési eljárásokra fordítják. Miután javarészt 300 milliós összeghatár feletti projektekről van szó, uniós közbeszerzéseket is ki kell majd írni. Várhatóan a kormány júliusban foglalkozik újból a programmal, majd ősszel újabb kormányhatározatban véglegesítik a projekteket.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu