Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

Igazi forradalom zajlik az autóiparban

2018. October 18. 12:45
Igazi forradalom zajlik az autóiparban

Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás megnyitóján köszöntőt mondott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, illetve Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy az autóipar a magyar gazdaság hajtóereje, a szakkiállítás pedig kedvező helyszín a legújabb fejlesztések bemutatására. Kiemelte, hogy a digitalizáció, az Ipar 4.0 a járműgyártásban is magával hozza a különböző iparágak összekapcsolódását, melynek segítségével hatékonyabban ki lehet használni a közúti infrastruktúrát.

 

Az Ipar 4.0-al hatékonyabban ki lehet használni a közúti infrastruktúrát

 

Palkovics László szólt a BMW magyarországi gyárépítésiről is, amely alátámasztja, hogy a magyar gazdaságpolitika jó irányba tart, érdemes volt bevezetni Európa legalacsonyabb 9 százalékos vállalati nyereségadóját, valamint a duális képzést. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója szerint igazi forradalom zajlik az autógyártásban, melyet már az Ipar 4.0 is utolért.

 

Igazi forradalom zajlik az autógyártásban

 

"Az ágazat nem egyszerűen követője, motorja lett a változásoknak" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ezt a folyamatot végig követte az Automotive kiállítás. Bemutatva a szakkiállítást, elmondta: 15 ország 236 kiállítója mutatkozik be, több mint tízezer szakember fordul meg az eseményen. A Hungexpo Zrt. az idén először hirdette meg az Automotive Hungary kiállítás innovációs termékdíj pályázatot négy kategóriában, a nagydíjakat és a különdíjat a megnyitón adták át.     

 

Idén először hirdették meg a szakkiállítás innovációs termékdíj pályázatát

 

Az elbírálás során az innováció, a hatékonyságnövelés, a digitalizáció, valamint a környezettudatosság voltak a fő szakmai kritériumok. A kiállítás innovációs nagydíját szerszámok kategóriában a Hoffmann Hungary Quality Tools Kft. , szoftver kategóriában a Varinex Informatikai Zrt., ipari logisztika kategóriában a Szkaliczki Kft., a 3D nyomatás kategóriában a Stratasys GmbH kapta meg. Különdíjban részesült a Vendinvest Magyarország Kft.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu