Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.01. - szerda, Hugó napja van.

Belföldi hírek

Idén is elindítja női vállalkozókat segítő programját a Hiventures

2020. március 08. 10:28
Idén is elindítja női vállalkozókat segítő programját a Hiventures

A női vállalkozók segítésére indította el a múlt héten immár második alkalommal a Hiventures kockázati tőkealap StartupHER programját, amelyben a sikeres pályázók ötleteik megvalósításához 15 millió forintos inkubációs befektetésben részesülnek - közölte a Hiventures kockázati tőkealap.

A programmal a Hiventures a női vállalkozások térnyerését akarja segíteni, ugyanis a  tőkebefektető társaság portfóliójában is rendkívül alacsony a női cégtulajdonosok, vezetők száma. A 258 startup közül mindössze 5 olyan van, amelyben kizárólag hölgyek tevékenykednek, és 78 a férfiak és nők által együtt alapított vállalkozás. A Hiventures által segített 692 cégalapítónak mindössze 13,3 százaléka hölgy - tették hozzá. Közleményük szerint a programra a startupoknál dolgozó, saját vállalkozást működtető, annak beindításán gondolkodó, illetve a munka világába hosszabb szünet után visszatérő nők jelentkezhetnek április 17-ig. A projektek először egy előszűrésen esnek át, majd a szerencsések részt vehetnek egy ingyenes, kétszer egynapos képzésen.

 

Idén is elindítja női vállalkozókat segítő programját a Hiventures

 

Az interaktív előadásokon a szakértők igyekeznek minden olyan hasznos ismerettel felvértezni a csapatokat, amelyek szükségesek vállalkozási ötletük megvalósításához - áll a közleményben. Korábbi tájékoztatásuk szerint tavaly a StartupHer programra 400 csapat jelentkezett, és 10 csapat vehetett részt szakmai továbbképzésen. A programban 15 milliós befektetést 2 csapat kapott, további 7 innovatív megoldás nyerte el a Hiventures inkubációs befektetési menedzsereinek mentori, szakmai segítségét. Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, európai uniós és saját forrásból, több mint 100 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai kis- és középvállalkozói szektort, valamint a startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu