Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Húzóágazat a gyógyszeripar

2018. September 26. 14:57
Húzóágazat a gyógyszeripar

Orbán Viktor miniszterelnök, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán hangsúlyozta: a gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe.

A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy Magyarországon közvetlenül 14 ezer embernek ad munkát az ágazat, közvetve pedig 34 ezer családnak nyújt megélhetést. A Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében a mostani beruházással együtt 10 milliárd forint feletti értékben történt fejlesztés. Most 3,2 milliárd forint értékben hoztak létre 37 új munkahelyet, melyhez a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

 

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata

El kell érni, hogy a hazai tulajdonú vállalatok részesedése a magyar exportból a jelenlegihez képest legalább 50 százalékkal növekedjen

 

A cég magyar tudással, fejlesztéssel és munkaerővel dolgozik. A kormányfő hangsúlyozta: "a mi szívünkhöz pedig természetesen az a siker áll a legközelebb, ami piros-fehér-zöld színű". A kormányfő szerint el kell érni, hogy a hazai tulajdonú vállalatok részesedése a magyar exportból a jelenlegihez képest legalább 50 százalékkal növekedjen. A magyar gazdaság 4-6 százalék közötti növekedéséhez kellenek a nemzetközi nagyvállalatok is, de csak azokra nem lehet támaszkodni - mutatott rá. 

 

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata

Egy 2500 négyzetméteres korszerű laboratóriumot hoztak létre

 

Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke elmondta: a beruházás keretében egy 2500 négyzetméter alapterületű használaton kívüli élelmiszeripari üzem megvásárlásával és átalakításával, a legmagasabb elvárásoknak megfelelő, korszerű minőségellenőrzési laboratóriumot hoztak létre, analitikai vizsgálati és kutatás-fejlesztési eszközök, valamint gyártógépek telepítésével újabb infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre, bővítették kutatás-fejlesztési bázisukat és újabb termékek gyártási feltételeit megteremtő gyártóterületet alakítottak ki.


 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu