Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Húszra emelkedett a Modern városok programba bevont városok száma

2017. February 01. 14:03
Húszra emelkedett a Modern városok programba bevont városok száma

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hozzátette, hogy a létrejött megállapodások összértéke mintegy 2500 milliárd forint: 19 városban 210 projekt valósul meg, tavaly magyar és uniós forrásból mintegy 190 milliárd forint támogatás jutott az egyes fejlesztések előkészítéséhez, megvalósításához. Idén a 152 milliárd forint hazai forrást több 100 milliárd forint értékű uniós fejlesztési forrás egészíti ki a program projektjeinek támogatásához. 

A Modern városok program keretében a kormány szerződést köt Magyarország 23 megyei jogú városával, amelyek a gazdasági növekedés térségbeli központjává, a magyar vidék fejlődésének zászlóshajóivá válnak. A program javítja a városok elérhetőségét több száz milliárd forint értékű közlekedési beruházással, megteremti a saját lábra állás feltételeit az ipari parkokkal és lehetőséget ad a szabadidő értelmes eltöltésére a sport- és kultúrafejlesztési elemekkel.

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László polgármester

Orbán Viktor miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester megállapodásával húszra emelkedett a Modern városok programba bevont városok száma

 

Az államtitkár elmondta, hogy a program befejezésekor mind a 23 város elérhetővé válik legalább gyorsforgalmi úton, az egészségügyi ellátás minőségében vagy az oktatás fejlesztésében megszűnnek a különbségek, így az életszínvonal minősége nem lesz rosszabb vidéken, mint például a fővárosban. Minden egyes Modern városok program-megállapodás konkrétan nevesített fejlesztéseket tartalmaz, természetesen az egyes városok és a térség igényeire szabva.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu