Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Belföldi hírek

Húszmilliárdot költ majd a kabinet kerékpárutak építésére

2011. October 08. 19:11
Húszmilliárdot költ majd a kabinet kerékpárutak építésére
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Füzéren, a Füzért és Felső Mislét összekötő kerékpárútvonal indító kilométerkövének avatásán Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta: Húszmilliárd forintot fordít az elkövetkező években kerékpárutak építésére és a meglévők felújítására a kormány. - áll a rendezvényt követően kiadott közleményben.
Sárospatak és Kassa, Füzér és a határ túloldalán lévő Szkáros, Pusztafalu és Bista között épülnek kerékpárutak. Az államtitkár a beruházással kapcsolatban úgy fogalmazott: a térség turisztikai vonzerejét növelik a kerékpárutak, a környék települései felkészültek az idelátogatók fogadására, mintegy ezer szálláshely várja őket.

selmecbanya_20111008190709_74.jpg

Országhatárokon átívelő kerékpárutak épülnek

Az MTI közleménye szerint Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára hangsúlyozta: elsőbbséget élvez a Duna menti kerékpár út megépítése és a Balatont átölelő kerékpárút, ugyanakkor azt tervezik, hogy 2014-től a Tisza mentén is kerékpárutak épüljenek.

 

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára

A kormány fontosnak tartja a határokon átvezető kerékpárutak építését - tette hozzá az államtitkár.

Horváth Jenő, Füzér (független) polgármestere beszédében kiemelte, hogy a Magyarországról Szlovákiába átvezető kerékpárút nem az egyetlen, három olyan kerékpárút épül egyszerre a Hegyközben, amely összeköti a két országot.

(T.A)

forrás:MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu