Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

Húsz éve csatlakozott Magyarország a NATO-hoz

2019. March 11. 11:35
Húsz éve csatlakozott Magyarország a NATO-hoz

A Varsó melletti Wesolában ünnepséget rendeztek annak alkalmából, hogy Magyarország, Lengyelország és Csehország húsz, Szlovákia pedig tizenöt éve csatlakozott a NATO-hoz. Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: felértékelődik a NATO szerepe, mert Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll.

Az eseményen tartott beszédében Orbán Viktor kiemelte: a katonai missziókat azért vállalják, hogy ott és azok kapják meg a segítséget, ahol és akiknek szüksége van rá. "Ha mi nem visszük oda idejekorán a segítséget, akkor a problémák jönnek el hozzánk" - fogalmazott. A miniszterelnök köszönetet mondott a visegrádi országoknak, amiért segítettek megvédeni Magyarország déli határát a migránsoktól.

 

Húsz éve csatlakozott Magyarország a NATO-hoz

"Katonáink nehéz küldetésekben is megállták a helyüket"

 

A kormányfő szerint "katonáink nehéz küldetésekben is megállták a helyüket". Úgy vélte, a visegrádi országok gazdasági ereje lehetőséget ad, hogy meg is haladják a NATO-tagsággal járó vállalásaikat. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a katonák esküt tettek, akár életük árán is megvédik hazájukat. Békében és biztonságban tudni hazánkat, a minket megtartó civilizációt és kultúrát olyan cél, amelyért érdemes a legnagyobb kockázatot is vállalni - mondta. Hozzátette: az ilyen katonáknak köszönhető, hogy a NATO fennállásának 70 éve alatt a történelem valaha volt legsikeresebb és legerősebb katonai szövetsége lett, és ennek a következő években is így kell maradnia.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu