Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Hosszú távú jövedelem-felzárkóztatásra és a hatékonyság növelésére van szükség

2017. February 24. 12:14
Hosszú távú jövedelem-felzárkóztatásra és a hatékonyság növelésére van szükség

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kijelentette, hogy a hazai vállalkozások fejlődésének egyik legnagyobb gátja ma már a munkaerőhiány, a pozitív gazdasági mutatók fenntartásához és a versenyképesség javításához hosszú távú jövedelem-felzárkóztatásra és a hatékonyság növelésére van szükség.

Parragh László hangsúlyozta, hogy a kamara égisze alatt olyan üzleti közösség kezd kialakulni és stabilizálódni, amely Magyarország sikerének és túlélésének egyik kulcsa. Álláspontja szerint a munkaerőhiány kezelése a kormányzat, a vállalkozások és a szkmai szervezet közös feladata, a megoldások sorában az elsők között említette egy hosszú távú jövedelem-felzárkóztatási program megvalósítását és a hatékonyság növelését. 

 

A hazai vállalkozások fejlődésének egyik legnagyobb gátja ma már a munkaerőhiány

A hazai vállalkozások fejlődésének egyik legnagyobb gátja ma már a munkaerőhiány

 

Rámutatott, hogy az ország elérte a munkerő-tartalékai határát, mivel Nyugat-Európa munkavállaló-elszívó hatása nehéz helyzetet teremt. Kimelte, hogy a kamar fontosnak tartja, a jelenlegi mintegy 230 ezer közmunkás létszámát 2020-ra 100 ezer fő alá szorítsák, illetve az adóterhek további mérséklését, az uniós források minél nagyobb gazdaságfejlesztési célú felhasználását, a kutatás-fejlesztés támogatását, a versenytárs országokkal való együttműködést szorgalmazza.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu