Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

Hosszú távú befektetői környezet a cél

2018. May 30. 14:08
Hosszú távú befektetői környezet a cél

A kormány célja a kedvező befektetői környezet hosszú távú fenntartása - hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Közép- és Kelet-Európa - Németország erős partnere címmel megrendezett nemzetközi konferencián.

Az államtitkár kiemelte: a V4-államok Németország fontos külkereskedelmi partnerei, Németország importjának 12-13 százaléka származik ezekből az országokból, ezzel párhuzamosan a német export 10-11 százaléka irányul a V4 országokba. A német vállalkozások mindig is bíztak a magyarországi befektetési lehetőségekben, a német befektetők jelentős szerepet játszottak a rendszerváltást követően a magyar gazdaság fejlődésének előmozdításában.

 

A kormány hosszú távon fenn akarja tartani a kedvező befektetői környezetet

Az itt működő német vállalatok 84 százaléka újra Magyarországot választaná befektetése helyéül

 

Magyar Levente elmondta, a V4-es régió a német cégek számára fontos befektetési terület, a magyar kormány érdeke, hogy hosszú távon is megmaradjon ez a kapcsolat. A kabinet határozott célja, hogy a munkaerőhiányt, elsősorban a szakképzett munkaerőnél, minél előbb pótolja. Az eseményen a DUIHK bemutatta legújabb felmérését, amelyik szerint az itt működő német vállalatok 84 százaléka újra Magyarországot választaná befektetése helyéül. A felmérés szerint a gazdasági helyzetet nézve Magyarország az ötödik helyen áll Közép- és Kelet-Európában 16 ország közül.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu