Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.05.29. - péntek, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Hoffmann: '',,Megkíséreljük a lehetetlent''

2011. augusztus 23. 14:17
Hoffmann: '',,Megkíséreljük a lehetetlent''
Az oktatási államtitkár megkeresi az elkövetkező napokban azokat az önkormányzatokat, amelyek nem fizették ki a diákok tankönyveinek árát a forgalmazóknak, s emiatt azok nem akarják kiszállítani a kiadványokat, nyilatkozta az MTI-nek Hoffmann Rózsa majd jelezte: jövő évtől a tankönyvtámogatások címkézett tételként szerepelnének a büdzsében - olvasható az MTI által kiadott közleményben.
Az oktatási államtitkár a Magyar Nemzetben, a tankönyvbojkottról szóló hírekre reagált. A Magyar Nemzet augusztus 23-i, számában közölte: mivel több önkormányzat is tartozik a könyvterjesztőknek, azok nem viszik ki az ingyenes tankönyvet a nekik tartozó önkormányzati iskolákba a jogosultaknak, hanem csak a fizető diákoknak szállítják ki.

Hoffmann Rózsa kedden az MTI kérdésére úgy fogalmazott: megkeresi az önkormányzatokat, s tárgyalni fognak a tankönyvesekkel is. Mintegy százmilliós tételről van szó, amely 27 önkormányzatot érint - áll a kiadott tájékoztatóban.

 

Hoffmann Rózsa hangsúlyozta, hogy a kormányülést követően országjárás kezdődik, amelynek keretében a koncepciókat az érintettek megismerhetik

Elkészült a két új oktatási törvény koncepciója fotó:MTI

 

„Megkíséreljük a lehetetlent" - fogalmazott az államtitkár, aki a tankönyves terjesztőktől megértést és türelmet is kért egyben. Arra a kérdésre, hogy a tankönyvek ott lesznek-e szeptember 1-jén az iskolákban, azt mondta: felelőtlen ígéreteket nem kíván tenni. „Mindent megteszek, hogy ott legyenek a tankönyvek" - mondta. Úgy fogalmazott: „Ilyen helyzetben, gondolom, hogy az oktatásügy minden szereplőjének lelkiismerete megszólal, és felfogják, hogy tankönyvek nélkül a tanévet elkezdeni nem jó." A jövő évi költségvetésben a tankönyvtámogatást címkézett tételként szeretnék szerepeltetni, hogy ilyen helyzet ne állhasson elő - tette hozzá a közleményben az államtitkár.

 

„Mindent megteszek, hogy ott legyenek a tankönyvek” - fogalmazott az oktatási államtitkár

A tankönyves terjesztőktől türelmet és megértést kért Hoffmann Rózsa

fotó:MTI

A Nemzeti Tankönyvkiadó vezetője a sajtó megkeresésére adott válaszában  jelezte, hogy  ők nem csatlakoztak a bojkotthoz, a piac egyharmadát lefedő kiadó mindenhová kiszállította a szükséges tankönyvmennyiséget.

Hoffmann Rózsa bejelentette azt is, hogy elkészült a két új oktatási törvény koncepciója, a szükséges politikai egyeztetések lezajlottak és legkorábban a jövő héten kerülhetnek a kormány, majd az Országgyűlés elé a tervezetek. Az oktatási államtitkár tájékoztatása szerint a változtatások így a következő tanévben életbe léphetnek - áll a kiadott tájékoztatóban.

 

Hoffmann: Lazább keretszabályozást szeretnének, és nagyobb döntési lehetőséget adnának a szakemberek kezébe.

A jövő évtől a tankönyvtámogatások címkézett tételként szerepelnének a büdzsében

Hoffmann Rózsa hangsúlyozta, hogy a kormányülést követően országjárás kezdődik, amelynek keretében a koncepciókat az érintettek megismerhetik. Az új, a köznevelés rendszerét szabályozó törvény kapcsán kiemelte: jelenleg túlszabályozottságban vergődik a közoktatás, ezért egy lazább keretszabályozást szeretnének, és nagyobb döntési lehetőséget adnának a szakemberek kezébe - olvasható a tárca által kiadott közleményben.(T.A)

forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu