Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Hoffmann: A képzési színvonal emeléséhez pénz is kell!

2010. december 08. 11:35
Hoffmann: A képzési színvonal emeléséhez pénz is kell!
Hoffmann Rózsa hangsúlyozta: az oktatás változásaihoz, a képzési színvonal emeléséhez pénz is kell, a politikának pedig az a feladata, hogy előteremtse az eszközöket!
A felsőoktatási törvényhez készített vitairat véleményezésére még néhány nap hátra van, ezután kerül az irat a kormány, majd törvényjavaslat formájában a parlament elé - mondta Hofman Rózsa államtitkár. Megjegyezte, hogy a hallgatói önkormányzatok állításával szemben a vitairat nem tartalmazza, hogy hányszor próbálkozhat egy vizsgával egy diák.

Hoffmann Rózsa

A felsőoktatásról, a közoktatásról és a tanári életpályáról készülő törvényekkel kapcsolatban megjegyezte: szokatlan műfaj az, ahogy elindultak a felsőoktatási és a közoktatási törvénnyel

 

A tanári életpályamodellről az államtitkár azt mondta, a bevezetés a legideálisabb esetben is 2012-ben indulhat el, fokozatosan, de ehhez még fontos politikai, gazdaságpolitikai döntések is kellenek, - nyilatkozta Hoffmann Rózsa.

A tervek szerint két minősítési lépcsőt építenének be a tanári életpályába. Az első a kétéves gyakornoki időt követő megmérettetés lenne, ez után lehetne valakit tanárnak kinevezni. Ezt követően egy 6-8, maximum 10 éves gyakorlati idő után egy újabb minősítés következhet. Ez nem egy egyszeri vizsga lenne, a szakértők a pedagógus munkáját folyamatában vizsgálnák, és szerepet kaphat az önértékelés is. Az államtitkár arra számít, hogy a pedagógusok 99 százaléka megfelel majd a követelményeknek, és belép a pedagógus II. kategóriába. Több ilyen kötelező szűrőn ezután már nem kell átmenniük, lesznek viszont további előrelépési lehetőségeik - hangsúlyozta Hoffmann Rózsa.


Forrás: fidesz.hu

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

[matesz]

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu