Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.01.30. - hétfő, Martina napja van.

Belföldi hírek

Hódít az automatizmus a BKK-nál

2022. december 08. 08:54
Hódít az automatizmus a BKK-nál

Egyre nagyobb teret hódít a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) a készpénzmentes fizetés és az automatizáció.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) célja, hogy minél több jegy-és bérletautomata létesüljön Budapesten. A központ másik törekvése, hogy a modern kor igényeivel előrehaladva elhagyják a készpénzt és az automaták készpénz mentessé váljanak.

 

Ennek irányába tett most egy óriási lépést a fővárosi társaság A BKK bejelentette, miszerint az elmúlt pár hétben komoly innovációkat hajtottak végre annak érdekében, hogy az utasok minél gyorsabban és kényelmesebben tudják megvásárolni az utazásra jogosító jegyüket.

 

Egyre több állomáson találkozhatunk automatikus megoldásokkal

 

Összesen 25 darab automatánál lehet kizárólag készpénzmentes megoldásokkal fizetni a cél érdekében. A fejlesztést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kizárólag olyan helyszíneken hajtotta végre, ahol amúgy is több automata érhető el, ezáltal megtartva azt a funkciót is, hogy valaki készpénzzel fizethessen az adott megállónál.

 

A központ körülbelül 310 automatát üzemeltet Budapesten és az agglomerációban. A módosított automatáknál nem csak a rendszert fejlesztették, hanem a megjelenést is, hiszen a társaság értesítőkkel figyelmezteti az utasokat, hogy melyik automatánál mivel tudnak fizetni.

 

Forrás: BKK
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu