Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Hibrid labort adtak át a pécsi szívklinikán

2021. július 26. 11:03
Hibrid labort adtak át a pécsi szívklinikán

Új hibrid labor segíti ezentúl a gyógyítást a Pécsi Szívgyógyászati Klinikán, ahol számos új orvosi eszközt is beszereztek.

Egészségügyi beruházások kerültek átadásra Pécsett, ahol a Pécsi Tudományegyetem Szívgyógyászati Klinikáján létesítettek egy új hibrid labort. A laborban új orvosi eszközöket is beszereztek. Ezentúl még korszerűbb ultrahang eszközökkel és röntgen berendezésekkel folytathatják a gyógyítást a pécsi szakemberek.

 

A hibrid labor ünnepélyes keretek között került átadásra a Pécsi Szívgyógyászati Klinikáján, amely az ország egyik legkorszerűbb szívbetegségek kezelésére alkalmas eszközparkját tudhatja magáénak.  Az új laboratórium többek között olyan szívbetegek ellátását is képes magasabb színvonalon biztosítani, akiknek korábban lehetetlen volt szívműtéten átesniük a magas kockázat miatt.

 

Ultramodern eszközök segítik a gyógyítást 

 

"Az 580 millió forintos fejlesztést az operatív törzs támogatásával, a járvány elleni védekezés központi tartalékából valósítottuk meg. A klinika két évtizede napi 24 órában végzi Baranya, Tolna és Somogy megye kardiológiai betegeinek ellátását, ennek is köszönhető, hogy a régióban jelentősen csökkent a szívizominfarktus okozta halálozás. Évente 7500 beteget gyógyítunk, és csaknem 50 ezer vizsgálatot végzünk el. A koronavírus-fertőzés szövődményeként várhatóan nő a szív- és érrendszeri betegségek száma" - emelte ki az új labor fontosságát Cziráki Attila, a klinika igazgatója.

 

A hibrid labor új eszközeinek köszönhetően ezentúl jóval pontosabb képet kaphatnak az orvosok a páciensek állapotáról és a betegség jellemzőiről. Az orvosi stáb tökéletesen látni fogja egyes erek, illetve a szív állapotát, mindezt pedig minimális sugárterhelés mellett. Az új készülékek high-tech színvonalat képviselnek a klinika szerint. A fejlesztéseknek köszönhetően a labor ezentúl a koronavírus mellékhatásaként kialakult szívritmuszavarok kezelésére is alkalmassá válik.

 

Forrás és képek: Koronavírus.gov.hu, VMD, MTI/Varga György
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu