Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.02. - Friday, Anita, Kármen napja van.

Belföldi hírek

Hibrid kondenzátort adtak át Magyarországon

2023. January 20. 20:34
Hibrid kondenzátort adtak át Magyarországon

Energiahatékonyabb és hibrid működésű kondenzátort hozott létre egy szombathelyi vállalat.

Egészen páratlan fejlesztést hajtott végre Szombathelyen egy helyi cég. A szóban forgó vállalat a TDK Hungary Components Kft., amely egy széleskörű kutatási és fejlesztési sorozatot zárt le a közelmúltban.

 

Az innováció részeként a vállalat kondenzátor-bank elemeket hozott létre, amelyek a legmodernebb alternatívák jelenleg a piacon és képesek növelni a komplett kondenzátorok energiahatékonyságát.

 

Rendhagyó ötletből órási siker lett

 

A projektet körülbelül 2 év alatt végezte el sikeresen a vállalat, mindez idő alatt pedig 1,2 milliárd forintot költöttek. A cég még támogatást is nyert a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap egyik pályázatán. A pályázatnak köszönhetően mintegy fél milliárd forintot kapott a vállalat, amelyet anyagköltségre, valamint a bérek kifizetésére költöttek el.

 

A létrehozott elemek egyébként az autók motorvezérlőjében, elekromos fékműködtetőkben, illetve elektromos kormányszervókban is felhasználhatóak, de alkalmazhatóak a megújuló energia, az ipari technológia, valamint az 5G-s hálózatok területén is.

 

A TDK Hungary Components Kft. egyébiránt egy japán cégcsoport leányvállalata és Szombathelyen már közel 3 évtizede gyártanak a kor igényeinek megfelelő eszközöket.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu