Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.02. - csütörtök, Ottó napja van.

Belföldi hírek

Hiányosságokat tárt fel az ÁSZ az OFA-nál

2016. augusztus 16. 12:55
Hiányosságokat tárt fel az ÁSZ az OFA-nál

Az állami tulajdonú Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ellenőrzésekor, egyebek között a Nemzetgazdasági Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásában, és a vagyongazdálkodásban voltak hiányosságok.

Az OFA NKFT. elsődlegesen munkaerőpiaci, felnőttképzési programokat indít, az OFA Közalapítvány jogutódja és a Magyar Állam képviseletében az NGM alapította. A vizsgálat megállapította, hogy a tulajdonosi jogot gyakorló NGM az állami vagyon értékének megőrzéséhez, gyarapításához, valamint a felelős vagyongazdálkodáshoz szükséges követelményeket meghatározta, de az OFA NKft.-vel megkötött támogatási szerződések ellentmondást tartalmaztak a támogatás felhasználására vonatkozóan. 

 

Hiányosságok az OFA NKft.-nél

A 2012-2014-es időszakban az alapításkor átvett vagyon szabálytalan elszámolása következtében a társaság beszámolói nem a valós vagyoni állapotot tükrözték

 

Az OFA NKft. hiányosan alakította ki vagyongazdálkodási tevékenységének szabályozását, számlarendje nem teljes körűen felelt meg a számviteli törvény előírásainak. A vizsgálat szerint a társaság a közhasznú feladat ellátására kötött támogatási szerződésekben foglaltakkal ellentétben a támogatásokat nem kizárólag működési célra használta fel. Az ÁSZ a társaság ügyvezetőjének 7, a nemzetgazdasági miniszternek 3 javaslatot fogalmazott meg, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu