Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.09. - csütörtök, Lukrécia napja van.

Belföldi hírek

Hévízen elrendelték a nyomozást

2009. augusztus 17. 20:53
Hévízen elrendelték a nyomozást
Elrendelte a rendőrségi nyomozást a Zala Megyei Főügyészség annak kapcsán, hogy hévízi önkormányzati képviselők nemrég a város gyógyfürdőjének gazdálkodása miatt rendőrségi és ügyészségi feljelentést tettek - tudta meg hétfőn az MTI.
Kis-Király Ervinné, a Zala Megyei Főügyészség helyettes főügyésze megerősítette az információt. Közölte: ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt rendelték el a nyomozást.

Papp Gábor, a Fidesz hévízi elnöke július 28-án közölte az MTI-vel, hogy ismeretlen tettes ellen, csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés és hanyag kezelés gyanúja miatt a Sikeres Hévízért önkormányzati képviselőcsoport négy tagja feljelentést tett a gyógyfürdő vélt gazdálkodási gondjai miatt.

A képviselő akkor arról számolt be, hogy július közepén a Hír TV bemutatott egy műsort, amely szerint a gyógyfürdő elmúlt három évének gazdálkodása visszásságokra utal, egyebek mellett túlságosan magas a hitelállománya. Ezt követően a képviselőkhöz olyan adatok, dokumentumok jutottak el, amelyek alapján "esetlegesen büntető törvényi tényállásokat kimerítő cselekmények ... a csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés elkövetésének lehetőségét vetik fel".

Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. - korábban kht. - ügyvezető igazgatója a feljelentést akkor alapvetően politikai támadásnak minősítette, mert a képviselőknek minden alkalommal módja volt betekinteni az intézmény irataiba, az elmúlt években pedig ők maguk is jóváhagyták az üzleti terveket és a hitelfelvételeket.

(Forrás: fidesz.hu - MTI)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu