Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Hetven milliárd forintos keretösszeggel indul munkahelyi képzéseket támogató pályázat

2021. szeptember 07. 11:25
Hetven milliárd forintos keretösszeggel indul munkahelyi képzéseket támogató pályázat

A hazai mikro, kis-és középvállalkozások, illetve a nagyvállalatok számára is elérhető a legújabb munkahelyi képzéseket támogató program.

A kormányat 70 milliárd forintos keretösszeggel indít munkahelyi képzéseket támogató pályázati programot, amelyre a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások mellett a legnagyobb vállalatok is jelentkezhetnek. A pályázati program első üteme 2021. október 1-jén indul. Elsőkörben 15 milliárd forintos forrásra lesz lehetőségük pályázni a cégeknek.

 

A "Munkahelyi képzések támogatása" nevezetű program által a cégek nem ingyen pénzt kapnak, hiszen a munkavállalóknak képzésekre kell járniuk és oktatásban kell részesülniük. Mindemellett a cégeknek még legalább egy évig foglalkoztatni kell a képzési programban részt vevő munkavállalókat, bérüket pedig a minimálbér növekedési üteménél magasabb arányban kell megemelni.

 

A vállalatok maximum évente fél millió forintos támogatást kaphatnak egy alkalmazottra. A támogatás mértéke az 50 főnél kevesebb főt foglalkoztató, mikro- és kisvállalkozásoknál 70%, a középvállalkozásoknál 60%, míg a nagyvállalatoknál 50%.

 

Akár belső munkahelyi képzésekre is felhasználhatják a támogatást a vállalatok

 

Ami a képzéseket illeti, ott a vállalatok nagy döntési szabadságot tudhatnak magukénak. Saját igényeikkel összhangban belső vállalati képzéseket is indíthatnak, de külső oktatási intézményt is igénybe vehetnek a program részeként.

 

A program keretein belül 4 területen várhatók képzések: szakmai programok mellett kommunikációs-, nyelvi- és információs-technológiai oktatások is indulnak.Forrás: MTI, Pályázat.gov.hu
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu