Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Hétmilliárdos támogatás kistelepüléseknek

2016. November 07. 12:56
Hétmilliárdos támogatás kistelepüléseknek

Hétmilliárd forintos pályázati támogatást kapott több mint 400 kistelepülés önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására.

A Belügyminisztérium által kiírt, főként óvodák, iskolák, sportlétesítmények, utak felújítására szolgáló pályázat eredményeként kiosztott támogatások közül a legnagyobb 30 millió, a legkisebb 1 millió forintos volt. 1895 önkormányzat adott be érvényes pályázatot, a teljes pályázati igény több mint 35 milliárd forint volt.

 

kistelepülések támogatása

A hétmilliárd forintos keretből az első, ötmilliárdos ütemben 311, a második, kétmilliárdos ütemben 130 pályázat kapott támogatást 

 

Az odaítélés fő szempontjai között szerepelt a felújítandó intézmények kihasználtsága, energiahatékonysága, továbbá, hogy hátrányos helyzetű gyermekeket is ellát-e, sportlétesítmények esetében, hogy több település igénybe veszi-e, utaknál pedig, hogy tömegközlekedésre is használják-e. Ez a pályázati forma évről évre megújul, bővülő támogatást nyújt a kistelepülések számára annak érdekében, hogy csökkentse hátrányaikat.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu