Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Hétfőn kezdődik a két héten át tartó országgyűlés

2016. May 08. 12:00
Hétfőn kezdődik a két héten át tartó országgyűlés

A 2017-es költségvetés, az adótörvények, az alaptörvény módosítása, a kvótareferendum, a tavalyi klímacsúcs eredményei és az Uber betiltása is napirendre kerül.

Hétfőn az Európa napjára törtáénő emlékezéssel kezdődik, majd az ezzel kapcsolatos kérdésekkel folytatódik az országgyűlés. Kedden a képviselők módosíthatják a népszavazási törvényt, lehetővé téve a párhuzamos aláírásgyűjtést az azonos témájú kérdésekben. Döntés várható továbbá a belügyminiszter migrációval összefüggő javaslatcsomagjáról is, Rogán Antal tájékoztatója alapján a kvótareferendumot is elrendelhetik és a tervek szerint az alaptörvény hatodik módosításának általános vitája is napirendre kerül, a kormánypártok javaslatukban új különleges jogrend bevezetését javasolják terrorveszélyhelyzet esetére.  

 

Az országgyűlés elnöke Kövér László

Kövér László

 

Szerdán és csütörtökön folytathatják le a jövő évi büdzsé általános vitáját, a képviselőknek 30 órájuk van értékelni a kormány indítványát. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt közölte, hogy minden szakterület többletforrással rendelkezik az idei évhez képest. Pénteken a 2017-es költségvetéshez kapcsolódó adóváltoztatásokról tárgyal a parlament, amely pünkösd miatt kedden folytatja ülésének második hetét. A Ház ekkor veheti napirendjére azt a kormányzati indítványt, amely blokkolhatóvá tenné a törvénytelen személyszállítást végző szolgáltatók honlapjait. Az ülés május 18-án, szerdán, a két éve életbe lépett polgári törvénykönyv (Ptk.) módosításának vitájával ér véget.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu